Mørbradbøffer i fad

4 personer

2 svinemørbrader (600-650 g)

½ kg champignon

4-5 chalotteløg

75 g smør/olie

½ kg tomater

1 dl lys bouillon

1 dl madlavningsfløde

Salt og peber

Puds mørbraden fri for sener og hinder. Skær kødet i 3-4 cm tykke bøffer. Bank dem let flade med hånden.

Skær rodenden af champignonerne og skyl dem kort under rindende, koldt vand.

Tør dem og skær dem i skiver. Pil chalotteløgene og hak dem groft.

Smelt halvdelen af smørret/olien på en pande og brun mørbradbøfferne på begge sider. Krydr dem med salt og peber og læg dem i et ovnfast fad.

Skær tomaterne ud i tern og fordel i fadet.

Varm resten af smørret/olien på panden og rist champignonskiverne og chalotteløgene heri, krydr med salt og peber og fordel også dem i fadet.

Kog panden af med bouillon og fløde og smag til, hæld over i fadet.

Sæt fadet i ovnen ca. 15 minutter. Drys med hakket persille og byd den til.

Ris, nye kartofler eller flûtes kan serveres til.