Kylling m/oliven og druer

se under tilbehør småt og godt

Vi er lige kommet hjem fra Malta, hvor der flittigt bliver brugt store lækre oliven i næsten alt. Derfor måtte jeg hjem og forsøge at skabe lidt af den samme stemning. Jeg købte en Løgismose Gourmet kylling, den er lidt dyr, men smager himmelsk.  Du kan også sagtens bruge kyllingebryster uden skind hvis retten skal være lidt mere mager.

4 personer

1 kylling ca. 1400 g

2-3 skalotteløg + 2 fed hvidløg

4 kviste timian

En håndfuld grønne vindruer

1 glas sorte oliven med sten (kan også være uden sten)

2 dl hvidvin + 2 dl vand

1 kyllinge fond Du Chef

Olie til bruning

Salt

4 spsk. Mascapone

Skræl og hak løgene fint og svits dem i lidt olie i en dyb pande eller stegegryde.

Parter kyllingen i passende stykker og brun dem sammen med.

Kom timian, fond, en håndfuld halveret grønne druer og et glas oliven ned sammen med kyllingen.

Tilsæt hvidvin og vand og lad retten simre 30-45 minutter.

Tag kyllingen op og kog evt. skyen lidt ind. Smag til med lidt salt og pisk mascaponen i, undlad herefter af koge saucen, ellers skiller den.

Anret kyllingen i et fad og hæld den skønne sauce over. Det bliver en meget smagfuld ret.

Server flutes eller frisk pasta til efter behag. Velbekomme.