Forloren dyresteg

Dagen efter

Hvis I er vilde med forloren hare, vil denne ret få tænderne til at løbe i vand! Cool

4 personer

500 g hakket kalv- & flæskefars (eller oksefars)

1 lille løg

1 dl rasp

1 æg

2 dl fløde 8%

2 enebær

2 tsk. smuldret danablu (kan udelades)

Salt og peber – ikke for meget

1 pakke bacon

Sauce:

2 dl fløde

1 dl vand

1 tsk. smuldret danablu (kan udelades)

1 spsk. ribsgelé

 

Riv det pillede løg og bland det i det hakkede kød sammen med rasp, æg, fløde, fint knuste enebær, smuldret danablu, salt og peber. Rør farsen lind.

Kom den i en smurt ovnfast fad og dæk med baconskiverne.

Brun stegen ved 250 grader i ca. 10 minutter og dæmp så varmen til 180 grader.

Imens kommer du 2 dl fløde og 1 dl vand i en kasserolle sammen med lidt danablu og 1 spsk. ribsgelé samt 1 grønsagsbouillon fra Fond du Chef. Varm op og smag til, så saucen har den smag du kan lide, og hæld det over den brunede steg i ovnen. Steg videre ca. 30-40 minutter.

Lad stegen trække tildækket ca. 5-8 minutter inden serveringen.

Sauce:

Hæld stegeskyen fra kødet over i en gryde. Det kan ske gennem en si. Jævn med lidt maizena eller sovsejævning og smag til, hvis det er nødvendigt.

Byd små faste kartofler til og en grøn salat med selleri, æble og valnødder overhældt med olie- eddike dressing. Ristede kantareller eller champignon er også lækker tilbehør.

Velbekomme.