Risotto med svampe og bacon

2 personer

Lidt olie til svitsning

225 g svampeblanding f.eks. champignon/østershatte/karl Johan svampe  

1,5 dl hvidvin

2 fed hvidløg

1 stort hakket zittauerløg (ca. 2 dl)

2 dl risottoris (Ca. 160 g)

4 dl grønsags- eller kyllingebouillon

3 dl fintrevet parmesanost

½ tsk groft salt

friskkværnet peber

200 g bacon

drys af ramsløg eller persille

Kom lidt olie i en dyb pande eller stegegryde, svits hvidløg og løg ved kraftig varme, det skal ikke tage farve. Tilsæt risene og hvidvinen samt lidt bouillon og rør rundt. Tilsæt svampene og rør nu rundt og tilsæt væde lidt efter lidt. Blandingen skal kunne optage væden.

Det tager ca. 20 minutter. Kom revet parmesanost i og rør et par gange, nu skal risottoen hvile 10 minutter under lår før den anrettes.

Serveres med drys af parmesan og ramsløg/persille.

Drys evt. med sprøde baconstykker UHMMM velbekomme.