Sprængt andebryst

Sprængt andebryst

m/peberrod, ovnstegte æbler, løg og selleri

Saltlage:

Den nemme version er, du tager to stk. andebryster og fjerner skindet.

Læg dem i en frostpose og kom 2 spsk. salt og godt med citronsaft ved. Luk posen og gnid og ryst godt så salt og citronsaft fordeles på kødet. Lad det hvile i køleskabet til dagen efter.

Kogning af and:

200 g selleri i tern

150 g løg i grove tern

100 g kartofler i grove tern

1 l vand

Kom andebrysterne i en gryde og garnér med ovennævnte grønsager og vand og kog ca. 30-45 minutter.

Lad kødet hvile i ca. 10 minutter i kogevandet, tag det op, og hold det varmt f.eks. pakket ind i stanniol.

Kom kogeurterne op i en blender (eller brug en stavblender), og blend dem sammen med lidt madlavningsfløde og lidt kogevand. Tilsæt madlavningsfløde 4-7 % til en passende konsistens. Smag til med peberrod.

Husk peberroden mister meget af sin smag ved opvarmningen, så du kan med fordel tilsætte lidt peberrod inden serveringen.

Tilbehør:

300 g selleri i tern

300 g rosenkål halveret

4 rødløg i kvarte

300 g æble i tern

Kom det hele i et ildfast fad og vend citronolie eller olivenolie, honning og salt rundt i grønsagerne, bag i ovnen ca. 30 minutter ved 200 grader.

Server anden kold eller lun med varm sauce og tilbehør.