Sandart på grov broccoli mos

2 personer:

400 g sandart

Salt og citronpeber

Olie/smør til stegning

Rengør fisken for skæl og snit skindsiden. Steg med skindsiden nedad, hold fisken på plads med en paletkniv, i ca. 3 minutter. Vend lige til sidst og steg 1 minut, server straks.

Kog broccoli i letsaltet vand ca. 4 minutter, der skal være bid i den. Hæld vandet fra og brug en stavblender til at purerer broccolien med. Smag til med citronsaft, frisk chili (kan udelades), salt og citronpeber.

Kog grønne bønner i letsaltet vand, de skal have bid. Kom dem i en sigte og hæld koldt vand ved, så bevarer du den fine grønne farve.

Lav en dressing af:

2 spsk. olie

1 fed presset hvidløg

1 spsk. æblecidereddike

Lidt sød eller honning

2 spsk. madlavningsfløde (lidt mormoragtigt)

Kom hele molevitten i en meljævner og ryst til dressingen bliver lidt tyk. Hæld dressingen over de grønne bønner og lad dem marinere 1 times tid.

Server fisken oven på broccolimosen med de marinerede grønne bønner til, og pynt med strimler af gulerod.