Lange m/orange safran-sky og hvidløg

4 personer

700-800 g langefilet

1 g safrantråde + 2 tsk. salt

2-3 tynde forårsløg

1 fed finthakket hvidløg

1 appelsin, saften

1 dl hvidvin

Smørklatter

Stegepose eller alufolie

Tilbehør:

2 bundter forårsløg eller nye hvide løg

Smør til stegning

80 g hasselnøddekerner, grofthakkede

Hakket persille, groft

Tilbehør:

Røsti eller kartofler

Den tykke side af langefileten skæres ud i passende portionsstykker og lægges i et ildfast fad. (resten af fileten kan bruges til skønne fiskefrikadeller).

Gnid safran med salt, og drys det over. Skyl og hak forårsløg og hvidløg meget fint, og drys det over eller ved. Fisken kan stå køligt i et par timer. Pres appelsinsaft og bland med hvidvin, kom det ned i fadet og garner med smørklatter.

Nu gælder det om ikke at ”slå fisken ihjel” ved for hård og for lang bagetid.

Forvarm ovnen til 180 grader og bag fisken i ca. 10-12 minutter. Tag fisken ud af ovnen og lad den trække et par minutter til den er fast og hvid.

Jeg brugte en stegepost, men alufolie kan også bruges. Og til sidst kan du også bare stege den i fadet uden at dække den til. De rensede forårsløg eller små løg steges på en pande i smør til de er let gyldne og møre.

Til sidst kommes grofthakket nødder og persille på panden, salt og peber. Rist et øjeblik, pas på ikke nødderne bliver for mørke. Server fisken med løg, nødder og røsti eller kartofler.

Jeg havde også lave lidt ærtepurè med hvidløg, spm farveklat.

God fornøjelse og velbekomme.