Appelsinfromage

Mit billed blev desværre ikke så godt Tristmen til gengæld er desserten fremragende.

6 personer

Saft af 3 store appelsiner

Revet skal af 2 appelsiner

7 blade husblas

6 æggeblommer past.

150 g sukker

6 æggehvider past.

1½ dl piskefløde

PYNT:

Skum af 1 dl piskefløde

SYLTET APPELSINSKAL:

Skallen af 1 appelsin i tynde strimler

1 dl vand

75 g sukker

Udblød husblassen i koldt vand. Til den syltede appelsinskal skæres skallen af den éne appelsin i tynde strimler. Pas på ikke at få det hvide med af skallen. Kog strimlerne op med sukker og vand, og kog i 10 minutter for svag varme. Afkøl.

Riv skallen af de to øvrige appelsiner fint. Pres saften af de 3 appelsiner.

Pisk æggeblommerne lyse med 100 g sukker, tilsæt appelsinsaften og den revne skal. Smelt den udblødte husblas i vandbad over svag varme og bland den i. Pisk hviderne næsten stive, tilsæt resten af sukkeret, og pisk dem helt stive. Vend hviderne i den stiftpiskede fløde godt, men luftigt med æggeblommeblandingen, og hæld det i en skål. Stil den koldt i mindst 4 timer, til fromagen er stivnet. Servér den pyntet med flødeskum og syltede appelsinskal.