Skipperlabskovs

En rigtig herremiddag – også til damerne.

Som forret passer en god sildeanretning med gammeldags modnede kryddersild, løg og kapers på groft rugbrød. Hvad med appelsinfromasge som dessert? UHMMM velbekomme.

6 personer

1 kg sprængt oksetykkam i terninger på 2x3 cm (kan også bruges uden sprængning)

½ l oksebouillon

2 laurbærblade

10 peberkorn

Ca. 1200 g skrællede melede kartofler i små tern

3 løg i skiver

TILBEHØR:

Hakket persille

Smør

Groft rugbrød

Sennep og rødbeder

Læg kartoffelterningerne i koldt vand. Kog bouillonen op, tilsæt kød, laurbær og peberkorn. Kog op, skum det, og kog videre ca. 45 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og kom dem ved kødet sammen med de skivede løg. Kog videre til kødet er helt mørt og kartoflerne let udkogte. Servér drysset med persille og en smørklat. Giv et godt brød, sennep og rødbeder til.