Stifado

Stifado er en græsk ret der laves på utallige måder, her er så min version med saft og kraft.

Jeg syntes den smager fantastisk og hvem kan ikke lide simremad Cool

 

6 personer

1300 g oksekød i strimler

2 spsk. olivenolie

½ l oksebouillon Fond ”Du Chef” beef 2 stk.

140 g tomatpuré konc.

2 dl Marsala/rødvin

4 spsk. vineddike

3-4 fed hvidløg i skiver

2 laurbærblade

1 stang kanel

5 stk. nelliker

½ kg perleløg eller skalotteløg

Oksekødet brunes godt i olie.

Kødet tages til side og de øvrige ingredienser kommes i gryden. Lad det lige få et opkog, rør rundt, og tilsæt kødet igen.

Det hele simrer først 1 time, hvorefter du kikker til kødet om det er mørt, er det ikke det, fortsætter du ½ time til. (Løgene kan tages op når de er møre og kommes i til sidst)

Retten kan udmærket laves dagen før, har kun godt af at stå og trække.

Serveres med kartoffelmos eller ris.