Rødfisk m/gulerødder og skalotteløg

En dejlig mættende ret gr. den kraftige krydret smag som sojaen giver og klæder fisken godt.

2 personer:

400 g rødfiskefilet

5 gulerødder

4-5 banan skalotteløg

1 dl soja

Salt og citronpeber

Få fiskehandleren til at fjerne de grove skæl og de store ben lidt inde på fileten.

Del den i passende stykker og skær et kryds i skindsiden. Krydr med salt og citronpeber.

Gulerødder og løg snittes lidt groft på skrå og brunes på panden i lidt olie. Tilsæt soyasauce og lad det simre ca. 10 minutter. Nu bliver saucen lidt sirupsagtig og hænger godt ved grønsagerne.

Kom nu lidt rigtig smør og olie på en pande og steg rødfisken med skindsiden nedad et par minutter. Vend fileten og steg et par minutter her også.

Kom gulerødder og løg op på en tallerken og læg fisken ovenpå. Oven på fisken kan du pynte med frisk tangsalat (købt færdigt hos fiskemanden) eller lidt friske spinatblade skåret i fine strimler og blandet med dild og kørvel.