Æble-blåbærkage m/ingefærlåg

Det er verdens nemmeste æblekage – og måske også den bedste?

Dejen røres sammen i gryden og æblerne, de skal ikke engang skrælles.

Opskriften kommer fra Irma, og vores dejlige svigerdatter serverede den en skøn aften.

6 personer:

3 æbler

150 g (frosne) blåbær

Låg: 125 g smør

1½ dl (135 g) sukker

2 dl (120 g) hvedemel

1 ¼ tsk. friskrevet ingefær

Græsk yoghurt eller DDV yoghurt

Skær æblerne i tynde både og læg dem i en tærteform (ca. 22 cm). Drys blåbær over. Smelt smørret i en gryde. Rør sukker, mel og ingefær i. Fordel dejen i skefulde over frugten. Dejen dækker ikke alle æbler og blåbær (det bliver pænest sådan). Stil formen midt i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter.

Server kagen lun, med græsk yoghurt.