Lammekølle m/ citron, hvidløg & rosmarin

Lam dagen efter

Langtidsstegt

At vælge et godt stykke kød er altafgørende for smagen. De lidt ekstra penge det koster, er godt givet ud.

1 Lammekølle 1,5-3 kg
6 fed pillede hvidløg
2 citroner
1 bdt. rosmarin
1 pillet hvidløg
Havsalt

Kom pillet hvidløg, rosmarin og citronerne (som er skrællede og skåret i halve) i en foodprocessor. Tilsæt ca. en håndfuld havsalt og blend det til det bliver en fin puré.
Skær små lommer i kødet og skub hvidløgsfed ind i kødet.
Gnid puréen godt ind i lammekøllen og placer den i en bradepande. Dæk stegen til med staniol og lad den stege ved 110-120 grader i 5-6 timer.

De sidste par timer uden staniol, så får den en flot stegeskorpe.

For et godt resultat skal stegen hvile i 15 minutter tildækket, før udskæring.

Tilbehør: Polenta med gedeost og oliven.

3 dl vand

2 dl majsgryn (groft)

70-80 gram gedeost (efter smag)eller en fed Feta

en lille håndfuld gode grønne eller sorte oliven, hakket i små stykker

1 tsk. salt

Kog polentaen efter posens anvisning. Rør osten og de hakkede oliven i. Hæld massen i en form og pres overfladen så den er nogenlunde plan på toppen. Stil på køl i en times tid. Skær den så i små (4x4cm) firkanter eller stik dem ud, så de er runde, steg dem sprøde i olie og giv evt. et skud groft peber.

Og så til sidst en sprød salat og lidt tzatziki til, velbekomme og god påske.