Fiskefrikadeller med citron ris

2 personer:

Fiskefrikadeller

400 g hakket laks/ lyssej eller torsk eller lidt af det hele

1 bdt finthakket dild

Salt og citronpeber

6 tsk. mel

1 pisket hvide

Olie til stegning

Rør hakket fisk sammen med finthakket dild, salt, citronpeber og mel. Vend den stiftpiskede hvide i farsen. Varm olien op på panden. Form farsen til små frikadeller og steg dem i olie.

Alternativ kan du købe fiskefarsen færdig hos din fiskemand, men så er den ikke så fedtfattig.

Citron ris

80 g rå ris

bouillon

lidt gurkemeje

citronsaft

ca. 4 spsk DDV yoghurt

ca. 4 spsk. finthakket, frisk citronmelisse

salt og citronpeber

Kog risene i bouillon med gurkemeje. Tilsæt de færdigkogte ris, citronsaft, yoghurt og finthakket citronmelisse. Krydr med salt og citronpeber.

Server kogt broccoli, grønne asparges og gulerødder til.