Kalverulle m/trøffelost

Denne ret er meget delikat, den tager lidt tid at forberede, men jeg syntes det er det hele værd. Fin som gæstemad, da du kan forberede rullerne i forvejen og lige stege dem inden serveringen.

2 personer:

2-3 hele røde peberfrugter

200 g skåret kalvekød (inderlår eller filet)

60 g White Castello m/trøffel

1 fed hvidløg

50 g skalotteløg

40 g hakkede pistacie nødder

4 spsk. hakket persille

Olie og smør til stegning

Olie og vineddike til saucen

Blandet salat

Nye kartofler eller frisk pasta

Kom peberfrugterne hele i en 250 grader varm ovn. Bag dem til skindet er mørkt og boblende. Læg dem herefter i en skål med køkkenfilm over i ca. et kvarter.(Så skindet kan løsne sig). Pil skindet af og fjern indmaden. Del peberfrugterne i ca. 3 cm brede strimler.

Lav en blanding af hakket hvidløg, skalotteløg, nødder og persille, brug en minihakker. Denne blanding kan svitses i lidt olie på en pande til det bliver blødt, men du kan også godt bruge det råt på kødet.

Læg kalvekødet fladt ud – bank det gerne endnu fladere ud, eller bed slagteren skære det ud på hans pålægsmaskine, så får du nogle lange tynde skiver du kan halvere. Læg ca. halvdelen af peberfrugtstrimlerne, nøddeblandingen og osten på. Rul det sammen og saml det med små kødnåle.

Varm fedtstoffet på en pande. Steg rullerne ca. 1 minut på hver side.

Blend den resterende del af peberfrugtstrimlerne med olie og vineddike til en sauce, smag til med salt og evt. lidt sød.

Server rullerne med saucen og lidt sprød salat og måske nye kartofler – UHMMM velbekomme.