Mørbrad m/ æble

2 personer:

1 svinemørbrad

persille

½ æble

2 sveske eller abrikoser

salt og peber

olie til bruning

Afpuds mørbraden og skær den halvt igennem på langs. Bank den ud og krydr med salt og peber.

Riv et halvt æble og klip et par svesker eller abrikoser i små stykker og læg på mørbraden sammen med lidt persille.

Sæt kødnåle eller bind bomuldsgarn omkring og brun mørbraden i en dyb pande.

Steg den færdig i ovnen eller i panden ca. 10-15 minutter, den må ikke blive tør.

Sauce:

50-100 g østershatte eller champignon

½ æble

Persille

1 flaske creme fine 7 %

Lidt sød chilisauce

Svits østershatte og det resterende halve æble i lidt olie og kom creme fine 7 % på, sammen med lidt hakket persille. Lad det simre til det tykner og sæt lidt smag på med et skvat sød chilisauce, brug det som underlag for mørbraden ved serveringen, se billede.

Byd salat og kartofler eller frisk pasta til.