Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

En dejlig tur til det jydske gik forbi Svinkløv Badehotel, hvor vi indtog stedets berømte valnøddelagkage. Jeg behøver vel ikke fortælle at den smagte himmelsk. Derfor kommer originalopskriften her:

Til 3 lagkagebunde

4 æg

100 g sukker

100 g hvedemel

8 g bagepulver

Æg og sukker piskes hvidt. Hvedemel og bagepulver vendes forsigtigt i. Fordel massen i tre forme, eller smør dem ud på et stykke bagepapir, hvor du har tegnet en cirkel. Bag i 11-12 minutter ved 200 grader.

Fyld

8 dl fløde

125 g valnøddebrud*)

125 g hakket chokolade

Pisk fløden stiv. Bland valnødder og chokolade i og fordel på de tre bunde. Gerne dagen før.

*)Valnøddebrud

Smelt 100 g sukker på panden til gylden karamel. Tilsæt 100 g valnødder, og rør rundt med en træske, til alle valnødder er dækket med karamel. Hæld det på bagepapir, og skær det i stykker, når det er kølet af.

Mokkaglasur

1 tsk. Nescafé

Flormelis

Valnødder til pynt

Bland Nescafé med kogende vand, og rør det ud til en stærk kop kaffe. Tilsæt flormelis, til det har en passende konsistens. Smør glasuren på lagkagen, og pynt med valnødder.