Pære- og sellerisuppe med citronolie

En dejlig cremet suppe, som har en fin smag af pære, ingefær, hvidløg og selleri. Den egner sig fint som forret med et glas kold hvidvin og ristet brød til.

Når du tilsætter citronolien løftes suppen til et helt andet niveau, rigtig god fornøjelse.

Til 4 personer

4 skalotteløg, finthakkede
2 fed hvidløg
, finthakkede
2 spsk frisk ingefær
, fintrevet
1 spsk
olivenolie
1
knoldselleri ca. 800 g, skrællet og hakket
4 modne
pærer skrællede, udkernede og hakkede
1 l grøntsagsbouillon
Salt og
peber

Citronolie:
1 dl
olivenolie
1
citron økologisk, saft og skal af

Ved servering:
Persille
Brød, ristet

Fremgangsmåde

Svits skalotteløg, hvidløg og ingefær i olivenolie i en gryde, til løgene er gennemsigtige, men ikke brune. Tilsæt selleri, pærer og grøntsagsbouillon, og lad det simre i 20-30 min., til sellerien er blød og gennemkogt.
Citronolie: Rør olivenolien sammen med citronsaft og -skal.
Ved servering: Blend suppen, til den er silkeblød. Smag til med salt og peber, og dryp citronolie på. Pynt med persille, og server med lidt ristet brød.