Citrontærte med marengslåg

En skøn middag hos min svoger og svigerinde blev afsluttet med denne citrontærte, som smagte helt vidunderligt.

4 personer eller 8-10 stykker:

Tærtebund:                                                                  

150 g smør

300 g hvedemel

4 spsk. sukker

½ dl vand

1 tærteform ca. 25 cm i diameter

alufolie

Citroncreme:

3 spsk. majsmel

2½ dl vand

100 g sukker

1 dl friskpresset citronsaft

2 æggeblommer, pasteuriserede

50 g smør

Marengs:

3 æggehvider, pasteuriserede

100 g flormelis

Tærtebund. Rør smør, hvedemel og sukker sammen i en foodprocessor, til det ligner rasp. Tilsæt vand, og rør videre, til dejen samler sig. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ time. Tænd ovnen på 180 grader. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord, så størrelsen passer til tærteformen. Læg dejen i den smurte form, så den dækker bund og kanter, og prik huller i dejen med en gaffel. Fold stykker af alufolie omkring formens kant for at undgå, at dejen falder ned under bagningen.

Bag tærtebunden i ovnen i 12-15 minutter, til den er gylden. Tag den ud af ovnen, fjern alufolien, og lad tærtebunden køle af i formen.

Citroncreme: Pisk majsmel og vand sammen i en gryde. Pisk sukker og citronsaft i. Varm cremen op ved moderat varme, og rør i den hele tiden, til den begynder at tykne – ca. 6 minutter. Tag gryden af varmen og rør æggeblommer og smør i cremen. Lad cremen afkøle

Marengs: Pisk æggehviderne stive med en elpisker – tilsæt flormelis lid ad gangen under piskningen. Smør citroncremen oven på tærtebunden i et jævnt lag. Fordel marengsmassen på midten af tærten. Sæt tærten under grillen i ovnen i få minutter, til marengsen har fået lidt farve, men stadig er blød og luftig indeni.

Det er guf kan du tro, så god fornøjelse og velbekomme – UHMMM !!!