Hyldebærsyltet rødbedesalat.

 Dette er et friskt alternativ til de syltede rødbeder.

4 personer.

2 dl koncentreret hyldebærsaft

¾ dl rørsukker

3 rødbeder (de lange)

4-5 cm. frisk peberrod

1 dl fransk æblecidereddike eller anden lidt sødlig aromatisk eddike

1 stor håndfuld grofthakket/bredbladet persille

Salt og peber

Kom hyldebærsaften i en kasserolle sammen med sukkeret og kog det ind, til det tykner og får sirupskonsistens. Hold godt øje med det undervejs, så det ikke tykner for meget.

Lad siruppen køle af.

Skræl og skær rødbederne og peberroden i helt tynde skiver på et mandolinjern eller med en tyndskræller.

Bland skiverne sammen, og kom hyldebærsirup i salaten sammen med salt og peber.

Salaten må gerne trække i en halv times tid eller længere, og kan lige inden serveringen drysses med et frisk lag persille.