Gastrik /Garam Masala

Gastrik er velegnet til at justere smagsbalancen i særligt mørke saucer og sammenkogte retter.

1,25 dl balsamisk æble- eller blomme eddike

100 g sukker

Smelt sukkeret til karamel på en pande el. i en tykbundet gryde.

Hæld eddiken på og kog igennem til karamellen er opløst, og konsistensen er som sirup med både bitre, syrlige og sødmefulde toner.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Garam masala er et blandingskrydderi, der især bliver brugt i Pakistan og Indien. Se her hvordan du nemt og hurtigt laver krydderiblandningen fra bunden.


Ingredienser:
2 spsk spidskommen, hele frø
1 spsk hele sorte perberkorn
1 spsk kanel, stødt
1 spsk koriander, hele frø
8 stk kardemomme, kapsler
5-10 nelliker
2-3 laurbærblade

Blend det hele til fint pulver i en krydderimaskine eller morter.

Fin til Chicken-Curry med ingefær og røde linser.